Fadil Hadžić prvi na Kerempuhovoj stazi slavnih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačko satiričko kazalište Kerempuh proslavlja pola stoljeća djelovanja nizom događanja među kojima je i jedinstven hommage njegovu osnivaču, svestranom umjetniku Fadilu Hadžiću, koji je danas dobio prvu zvijezdu na Kerempuhovoj stazi slavnih.

U povodu jubileja, u kazalištu je predstavljena monografija "50 godina Satiričkoga kazališta Kerempuh", koju je uredio teatrolog i dugogodišnji suradnik Kerempuha Hrvoje Ivanković. Hadžićevu zvijezdu zajedno su otkrile njegova supruga, dramska umjetnica Elizabeta Kukić, i kći Ana, a prigodne riječi uputio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekavši kako je Fadil Hadžić neizmjerno zadužio Zagreb.

Bandić je zahvalio i ravnatelju Kerempuha Dušku Ljuštini na gotovo 40 godina predanog rada u tome kazalištu. "Ali Duško se neće uvrijediti, a ni meni neće pasti 'kruna s glave' što ima ljudi koji su obilježili ovaj grad jače i od mene i od njega, a jedan od njih je i Fadil Hadžić", istaknuo je Bandić. 

Gradonačelnik je svjestan da Kerempuhova staza slavnih nije poput one glasovite holivudske, ali će, kako je rekao, "biti sretan ako se nastavi zvijezdama Šove, Muje, Pere, Rade i ...... mnogih drugih glumaca velikana hrvatske kulture".

Ovoj svečanosti prethodilo je predstavljanje monografije o 'prvih pedeset godina" Kerempuha koji je 30 godina svoje 'mladosti' - od 1964. do 1994. nosio ime "Jazavac" da bi 1994. bio preimenovan u "Kerempuh". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter