Facolici najbolji u pripremi toca od pedoca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki uspjeh u organizaciji sada vec tradicionalne fešte na Velom Vrhu i ove su godine postigli organizatori Nogometni klub Veli Vrh te Sportsko ribolovno društvo Mandrac-Tivoli u suradnji s Mjesnim odborom i ostalima koji su pridonijeli da se ponovi uspjeh prijašnjih godina.

Svjedocila je tome odlicna posjecenost fešte na kojoj je bilo za svakog ponešto, od glazbe, zabave, nogometnih igara te dobre hrane i pica. Više stotina posjetitelja uživalo je u toploj, sparnoj ljetnoj noci do sitnih sati i kuci su, prema rijecima mnogobrojnih tamošnjih žitelja, otišli zadovoljni.

Kao i prošle godine na repertoaru je bio nogomet, odnosno turnir za veterane te 17. po redu nogometni turnir za djecake, a održalo se ondje i tradicionalno natjecanje u pripremi toca od pedoca. Ovje je godine kuhalo sedam ekipa ŠRD-a, a kao najbolji su se pokazali Facolici, kako su se nazvali, i za nagradu kuci odnijeli pehar.

Smijeha i dobre zabave prilikom kuhanja nije nedostajalo pa je oko "paklene kuhinje" vladala neopisivi gužva i graja. Porcija se prodavala za 15 kuna, no da je kojim slucajem bila i skuplja, ne bi bio problem jer su se kuhari zaista potrudili i napravili odlicno jelo koje je nestalo gotovo u trenu. (N. SOFTIC; Snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter