Facebooku pala dobit uoci javne ponude dionica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Facebook je izvijestio u utorak o prvom padu prihoda na tromjesecnoj razini u dvije godine, što je možda znak da se rast te društvene mreže usporava uoci najvece inicijalne javne ponude dionica neke internetske kompanije u povijesti.

Neto dobit tvrtke pala je u prvom kvartalu za 12 posto, na 205 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 233 milijuna dolara.

Prihodi su, pak, iznosili 1,06 milijardi dolara, što je za 6 posto manje u odnosu na cetvrto tromjesecje. To je prvi pad prihoda na tromjesecnoj razini od 2010.

Kompanija je za pad prihoda u prvom tromjesecju, koji je iznenadio analiticare na Wall Streetu, okrivila sezonske trendove oglašavanja.

"Usporavanje je bilo brže nego što smo pretpostavljali", rekao je Brian Wieser, analiticar iz tvrtke Pivotal Research Group.

Facebook kani prikupiti najmanje 5 milijardi dolara inicijalnom javnom ponudom, u kojoj bi vrijednost te najvece društvene mreže u svijetu mogla dosegnuti i 100 milijardi dolara.

Ta društvena mreža, koju je osnovao Mark Zuckerberg na Harvardu 2004., imala je u prvom tromjesecju 900 milijuna aktivnih korisnika mjesecno, dok je broj stalno zaposlenih u proteklih godinu dana porastao za oko 1.100, na 3.539 zaposlenih.


Podijeli: Facebook Twiter