Facebooku odšteta od 711 milijuna dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sud u Kaliforniji je donio odluku da racunalni hakeri moraju Facebooku platiti 711 milijuna dolara odštete. Osudeni su okupirali korisnicke racune i na njima objavljivali svoje poruke.

Sudskim presudama odštete postaju dobar izvor zarade za šefove društvene mreže Facebook. Najnovija presuda suda u Kaliforniji je dosudena trojici spamera, a prije nekoliko dana je presuda postala pravomocna.

Od trojice osudenih, najgore je prošao Sanford Wallace kojega mediji zovu "kralj spama" koji sam mora Facebooku platiti 711 milijuna dolara.

Ipak, Wallace se ne brine pretjerano zbog ove presude, jer je nedavno izgubio jo jednu tužbu na podrucju socijalnih mreža. Lani mu je sud naložio isplatu 234 milijuna dolara odštete MySpaceu kojega je kralj spama napao s nekoliko kolega.

Wallace je nedavno objavio bankrot pa ce zbog ove presude, najvjerojatnije završiti u zatvoru. Ni u Facebooku se ne nadaju da ce im ikad Wallaceova odšteta biti isplacena, ali su naglasili da je važna simbolika ove sudske odluke u njihovom boju protiv hakera cija su stalna meta napada.

Facebookovo vodstvo se cesto odlucuje na tužbe. Prošle godine im je dosudena rekordna odšteta od 873 milijuna dolara koje im je zbog spamerskih napada morala platiti tvrtka Atlantis Blue Capital u vlasništvu Adama Guerbueaza.


Podijeli: Facebook Twiter