Facebook proslavio šesti rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas, 4. veljace, najpopularnija društvena mreža na internetu Facebook proslavila je šesti rodendan. U tih šest godina Facebook je postao dio svakodnevnog života za 350 milijuna korisnika. Da je kojim slucajem Facebook država i da su kojim slucajem korisnici državljani, bila bi to cetvrta najveca država na svijetu.

Brojke govore same za sebe: najmanje se polovica korisnika najmanje jednom dnevno logira. Više od 35 milijuna korisnika mijenja svoje statuse svaki dan, više od 3,5 milijarde web linkova, novinskih prica, postova na blogovima, bilješki, fotoalbuma i sl. svaki se dan podijeli s ostalim korisnicima te se više od 3,5 milijuna dogadaja kreira svaki mjesec.

Prosjecan korisnik ima 130 prijatelja, mjesecno pošalje osam zahtjeva za prijateljstvo, a u prosjeku tom društvenom mrežom surfa 55 minuta dnevno. Takoder, na Facebooku je aktivno više od 1,6 milijuna stranica (Pages) medu kojima je i ona web portala Glasa Istre.

Danas se 70 posto korisnika servisa nalazi izvan SAD-a, a u ovom trenutku više od 65 milijuna korisnika pristupa Facebooku preko svojih mobilnih uredaja, što takoder na svoj nacin govori kamo ova mreža ide. Procijenjena vrijednost ove društvene mreže je 1,3 milijardi dolara.


Podijeli: Facebook Twiter