Facebook priprema glazbeni servis

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Reference koje upucuju na proizvod pod nazivom "Vibes" pronadene su u Facebookovom kodu, a to bi moglo biti u vezi s Facebookovim glazbenim servisom o kojem se govori vec neko vrijeme.

Ova društvena mreža pokrenula je u srijedu svoju uslugu video chata u suradnji sa Skypeom. Kao dio procesa koji omogucuje korištenje proizvoda za "jedan-na-jedan" video komunikaciju je i procedura preuzimanja (download) programa i njegova instalacija na racunalo.

Kako piše Mashable, softverski inženjer Jeff Rose bio je znatiželjan što zapravo instalira na racunalo i kako taj dio koda komunicira sa Skypeom, pa je odlucio pregledati kod od te aplikacije. U njemu je pronašao da instalacija podržava ne jednu, vec dvije aplikacije. Jedna je nazvana "Peep" i ona je povezana s video chatom, a naziv druge je "Vibes" i ona je najvjerojatnije u vezi s aplikacijom za preuzimanje glazbe.

Cini se sve izglednijim da Facebook u rukavu ima nešto vezano uz download glazbe. Može li to biti aplikacija za preuzimanje vaše glazbe i njezin prijenos na oblak (cloud)? Ima li glazbeni servis Spotify neke veze s time? Ili to može biti samo dio odbacenog koda koji se odnosi na proizvod ciji je razvoj napušten?

Ipak, ne bismo se okladili u to da ce se aplikacija za glazbu nazvati baš "Facebook Vibes". Naime, postoji razlog i zašto Facebook svoj video chat nije nazvao "Facebook Peep." Ipak, sasvim izvjesno je da Facebook priprema glazbenu poslasticu koja ce moci puno više od toga osim da vam jednostavno omoguci slušanje omiljenih pjesama.


Podijeli: Facebook Twiter