Facebook pregovara o kupnji Skypea?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva prilicno pouzdana izvora kažu da osnivac i CEO Facebooka Mark Zuckerberg pregovara sa Skypeom o kupnji te kompanije ili formiranju joint venturea, izvijestio je Reuters.

Jedan od izvora rekao je da Facebook pregovara o kupnji Skypea po cijeni od 3 do 4 milijarde dolara. Drugi, pak, istice da je od IPO Skypea, odnosno od inicijalne javne ponude, koju je nedavno odgodio novi predsjednik Uprave Skypea do druge polovice 2011., ocekivano da se prikupi mnogo manje od tog iznosa - oko jedne milijarde dolara.

Prema trecem izvoru do kojega je došao Reuters, Facebook nece kupiti Skype vec ce ove dvije kompanije formirati joint venture.

Skype i Facebook "poznaju" se vec dugo jer su i prije suradivali. U listopadu prošle godine, kada je Skype izdao verziju 5.0 softvera za Windowse, ukljucili su i funkciju koja korisnicima omogucava da nazovu svoje prijatelje preko Skypea direktno iz Facebook newsfeeda koji se pak može pratiti i unutar Skype aplikacije.

Osim toga, Facebook nije jedini koji je zainteresiran za Skype. Jedan od izvora potvrdio je za Reuters da je i Google vodio preliminarne razgovore s ovom kompanijom o formiranju joint venturea.

Kada je Mashable kontaktirao Skype na ovu temu, kao odgovor je dobio da "ne žele komentirati glasine i spekulacije". Uskoro cemo saznati je li rijec o glasini ili o zaista velikoj vijesti za IT tržište.


Podijeli: Facebook Twiter