Facebook ocekuje 500-milijuntog korisnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Facebook ce tijekom ovoga tjedna objaviti registraciju svog 500-milijuntog korisnika. Tim ce povodom svaki korisnik moci opisati kako je Facebook utjecao na njegov život.

Facebook je na pragu registriranja svog 500-milijuntog clana i povodom tog dogadaja priprema se marketinška akcija nazvana Facebook Stories koja ce svim korisnicima omoguciti to da podijele pricu o tome kako je Facebook utjecao na njihove živote. Svaki korisnik imat ce prilike u 420 znakova ili manje opisati neko svoje iskustvo u kojem je Facebook odigrao znacajnu ulogu.

Facebook je pokrenut 2004, a zadnjih godina bilježi strelovit rast. Prije samo godinu dana, Facebook je objavio da ima 250 milijuna registriranih korisnika. Danas je Facebook jedna od najposjecenijih stranica na internetu sa 540 milijardi jedinstvenih posjeta mjesecno. Stranicu posjecuje 38 posto svih korisnika interneta koji se na njoj zadržavaju 23 minute te je posjecuju 34 puta u jednom mjesecu.

Nedavno je Facebook objavio da ima 150 milijuna korisnika koji stranici pristupaju s mobilnih telefona. Postoje mjesta u svijetu gdje fiksna telekomunikacijska infrastruktura nije jako razvijena pa se internetu uglavnom pristupa mobilnim mrežama i mobilnim telefonima. Upravo tu Facebook vidi svoju priliku za daljnju ekspanziju.


Podijeli: Facebook Twiter