Facebook mijenja pravila privatnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojku od 250 milijuna korisnika Facebook je dostigao tijekom srpnja, 300 sredinom rujna, a trenutnu, 350 milijuna korisnika, tijekom jucerašnjeg dana. Osnivac servisa obavijestio je javnost o tom dostignucu, a najavio je i neke promjene na servisu.

Mark Zuckerberg ponovo se javio na službenom blogu Facebooka, ovoga puta da bi izvijestio da je njegovo djelo dosegnulo brojku od 350 milijuna korisnika. Zuckerberg je izvijestio i o još nekim promjenama koje se prvenstveno ticu privatnosti korisnika.

Naime, dogodit ce se promjene koje se odnose na privatnost korisnika unutar raznih mreža i zajednica vezanih uz odredenu instituciju, lokaciju, regiju ili tvrtku. Korisnici u takvim zajednicama dijele podosta osobnih podataka, no problem nastaje kada zajednice narastu toliko da se sastoje od nekoliko desetaka milijuna korisnika.

Upravo iz tog razloga Facebook uklanja mreže, a uvodi opciju novih postavki privatnosti koje ce  omoguciti korisnicima da bolje upravljaju njima. Korisnici ce tako moci bolje upravljati postavkama apsolutno svake informacije koju stvore ili objave na Facebooku.

Facebook ocekuje mišljenje od svojih korisnika o najavljenim promjenama koje bi se trebale implementirati tijekom nadolazecih tjedana.


Podijeli: Facebook Twiter