Facebook kupio aplikaciju Glancee

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Instagrama za koji je izdvojio cak milijardu dolara, Facebook je kupio još jednu aplikaciju - Glancee.

Samo nekoliko tjedana nakon kupnje popularne aplikacije Instagram koja služi za dijeljenje fotografija, Facebook je kupio još jednu mobilnu aplikaciju. Rijec je o aplikaciji koja "vreba prijatelje".

Naime, Glancee pomaže potencijalnim prijateljima da se medusobno povežu na osnovu slicnih interesa. Ovom kupovinom Facebook namjerava još više unaprijediti svoje servise bazirane na lokaciji korisnika.

Glancee traži korisnikovu lokaciju i predlaže vam one prijatelje koji imaju slicne profile na Facebooku (ali i Twitteru). U tu svrhu usporeduje interese, aktivnosti i ostale korisnicke podatke. One ljude koje korisnici žele upoznati stavljaju pod favorite.

Ova aplikacija razlikuje se od Foursquarea po tome što korisnici ne moraju klikati na "chek in" jer aplikacija radi u pozadini sve dok ne pronade "prijatelja" koji vam odgovara.

Strucnjaci kažu da Glancee ipak nije novi Instagram koji trenutacno ima 35 milijuna korisnika i koji je predstavljao prijetnju cak i samom Facebooku. Glancee je do sada downloadana 30.000 puta, a u pozadini radi na 20.000 korisnickih iPhonea.

Zasada nije poznato koliko je Facebook platio Glancee.


Podijeli: Facebook Twiter