Facebook grupa: Objaviti imena Miškovih krvnika

(Manuel ANGELINI/Arhiva)
(Manuel ANGELINI/Arhiva)

Ne jenjava zgroženost gnjusnim činom iživljavanja nad psom Miškom u Galižani kojem su još uvijek nepoznati počinitelji ugurali petardu u usta zbog čega je uslijed stravičnih ozljeda morao biti eutanaziran. Brojni čitatelji zovu u našu redakciju te, osuđujući ovaj strašan čin, traže da se javno objave imena počinitelja. Upravo iz tog razloga na Facebooku je osnova grupa istog imena "Želimo imena počinitelja koji su petardom ubili Miška".

U svega 24 sata u grupu se učlanilo više od 1.300 onih koji podržavaju tu inicijativu i zgroženi su zločinom nad psom.

"To govori da ipak društvo u kojem živimo nije poremećeno u cjelini, nego pojedinci koje, po mom mišljenju, iz društva treba izopćiti. Želimo jednakost prema svim živim bićima i želimo da se ovakvim monstrumima sudi, a ne da se takve stvari bacaju u zaborav", piše na stranici na Facebooku, koju možete vidjeti ovdje.

A osim što je vijest o zlostavljanju zgrozila hrvatsku javnost nakon što su svi hrvatski portali prenijeli vijest koju je prvi objavio Glas Istre, ona se proširila i Europom, koja zbog ovoga čak najavljuje (re)akcije koje bi se mogle odraziti na hrvatski turizam.

- Prijatelji i ja zgroženi smo nad grozotom koju su zločinci napravili psu u Galižani. Nema opravdanja takvom nedjelu, čak i ako ih je pas uznemirivao, piše nam čitateljica iz Njemačke, koja navodi da su joj prijatelji iz tamošnje udruge za zaštitu životinja napomenuli da će, ako počinitelji ne budu kažnjeni najstrožom mogućom kaznom, pokrenuti akciju za bojkot Istre kao turističke destinacije, a svoju inicijativu za bojkotom proširit će i na skandinavske zemlje. (Goran ROJNIĆ)

Ruka šapi: Pronaći i kazniti krivce

"Psu Mišku je na nezapamćeno okrutan i stravičan način okončan život. Do sada smo o tome čitali kao o događajima koji se odvijaju negdje drugdje, daleko od nas, ali ovo se dogodilo u našoj zemlji, u našoj neposrednoj blizini. Taj čin iživljavanja je toliko monstruozan da ne može proći nekažnjeno, stoga pozivamo svjedoke zločina da svoja saznanja o počiniteljima dostave policiji, da prestanu dobrosusjedske odnose stavljati ispred nečijeg života te da poduzmu sve da se zločinci kazne. Ti monstrumi su danas ubili psa, sutra će čovjeka. Žive među nama, kukavički se skrivaju u masi, ali ne mogu se skrivati vječno.

Ovakvim strašnim stvarima se može stati na kraj jedino njihovim kažnjavanjem te javnom objavom njihovih imena, punim imenom i prezimenom. Ukoliko su maloljetni, objavom imena njihovih roditelja", piše između ostalog u priopćenju Udruge za zaštitu životinja Ruka šapi. Traže i da policija informira javnost što je poduzela da riješi ovaj strašni događaj.


Podijeli: Facebook Twiter