Face to face 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Likovna umjetnica Gordana Majnaric vec 25 godina radi na svojem životnom projektu Kuce lutaka u Gajani. Praksa nesebicnog obilježavanja i otvaranja vrata svoje kuce tijekom ljetnih mjeseci traje dugi niz godina, pa je tako i ovog vikenda Majnaric predstavila svoje stare, ali i nove uratke pod naslovom "Face to face 1:1".

Novi ciklus zapravo je autoricina redefinicija starijih radova (grafike na kuhinjskim folijama nastale osamdesetih godina), a na koje je umjetnica aplicira imaginarni okvir i simbole koji služe kao nadopuna ili "osuvremenjavanje" vec postojece price.

Interesantan spoj pomalo arhaicnog rukopisa oslikanog u pretežno zemljanim bojama (smeda, zagasito crvena), sve u jednom postimpresionistickom maniru, zorno nas podsjeca na autoricino zrelo promišljanje i pravovaljani tretman klasicnih postulata unutar likovnog jezika.

S obzirom da je Gordana Majnaric multidisciplinarna osoba, njezin se izlagacki koncept sastoji i od skulpture. Ovoga puta autorica je briljirala u skulpturama-siluetama prirodne velicine nacinjenim od granja i šiblja, a ciji se konacni izraz može tumaciti na više nacina. S jedne je strane to punopravna skulptura suvremenog karaktera, s druge je strane tek zanatski podvig sumnjive kvalitete, ali cija impostacija unutar ruralnog ambijenta poprima dimenziju okultnog, magijskog.


Podijeli: Facebook Twiter