Fabrizio Radin i Elena Puh Belci uz bok Miletiću

Fabrizio Radin, Boris Miletić i Elena Puh Belci
Fabrizio Radin, Boris Miletić i Elena Puh Belci

IDS-ov kandidat za gradonačelnika Pule na predstojećim lokalnim izborima Boris Miletić predstavio je kandidate za zamjenike gradonačelnika. Bit će to Elena Puh Belci, nestranački kandidat i pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule, te dosadašnji dogradonačelnik iz redova talijanske nacionalne zajednice Fabrizio Radin kojeg su izabrali članovi Zajednice Talijana.

Kako je pritom naglasio Miletić, zajednički su to kandidati koalicije IDS-HNS-Stranke zelenih-Istarske stranke umirovljenika-Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske-SUH-a i ostalih koji podupiru listu.

Nabrojao je i osam osnovnih smjernica programa za Pulu koja radi i brine o svakom čovjeku, a koje će detaljnije objasniti na predstavljanju u ponedjeljak u Circolu.

- U idućem mandatnom razdoblju smjernice su izgradnja nove bolnice u Puli, poticanje zapošljavanja, nastavak izgradnje rive i povratak Pule moru, izgradnja kružnog toka u Šijani i četverotračne prometnice Stancija Peličeti - Veli Vrh, izgradnja gradskog bazena, studentskog kampusa, uređenje fasada i krovišta u starogradskoj jezgri te razvoj kulturnih projekata za Pulu koja živi 365 dana u godini, rekao je Miletić.

Predstavljajući se, Elena Puh Belci navela je da 15 godina radi u gradskoj upravi, a posljednjih godina interes su joj djeca i mladi. Osim što obnaša funkciju pomoćnice pročelnika, vodila je i niz projekata kao što su Grad - prijatelj djece, osnivanje Dječjeg vijeća Pule, e-upise i druge.

Fabrizio Radin zahvalio se onima koji su poduprli njegovu kandidaturu za dogradonačelnika Pule i istaknuo da je suradnja s IDS-om već dugotrajna zbog njihovog odnosa prema talijanskoj nacionalnoj manjini, a u toj su stranci, kaže, prepoznali i snagu koja im na lokalnoj razini priznaje konstitutivnu ulogu.

- Ja sam predstavnik svih građana koji pripadaju manjinskom krugu, a njih je više od četvrtine ukupnog stanovništva Pule. To su kulture koje trebaju biti valorizirane, rekao je Radin. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter