F1: Vettel ušao u povijest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijemac Sebastian Vettel iz Red Bulla postao je novi, najmladi svjetski prvak u Formuli 1 jer je u zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju stigao do svoje pete pobjede, dok su glavni konkurenti za naslov - Alonso i Webber - zakazali!

Podsjetimo, Španjolac Alonso je uoci posljednje utrke vodio s 246 bodova ispred Webbera (238) i Vettela (231), te mu je naslov jamcilo drugo mjesto u Abu Dhabiju.

Vettel je u posljednju utrku sezone ušao kao treceplasirani u ukupnom redoslijedu SP-a sa 15 bodova manje od vodeceg Alonsa (Ferrari) i sedam od momcadskog kolege Australca Marka Webbera. Mladi Nijemac je na kraju prvenstvo okoncao s 256 bodova, Alonso je drugi s 252, a Webber treci s 242.

"Teško je naci rijeci, doista ne znam što bih rekao od srece. Biti na popisu na kojem su velikani poput Senne i Michaela Schumachera je doista nešto posebno", izjavio je novi prvak.

U Abu Dhabiju drugo je mjesto zauzeo Britanac Lewis Hamilton (McLaren), koji je uoci utrke takoder imao minimalne izglede za naslov, dok je utrku kao treci završio prošlogodišnji prvak, Britanac Jenson Button (McLaren).


Podijeli: Facebook Twiter