F1: Vettel pobjednik VN Malezije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sebastian Vettel (Red Bull) pobjednik je druge utrke F1, Velike nagrade Malezije, vožene na stazi u Sepangu. Drugu stepenicu na pobjedničkom postolju zauzeo je njegov kolega iz tima Red Bulla Mark Webber, a treći je bio Lewis Hamilton (Mercedes).

Za potonjeg se vezuje i neobičan kiks - naime, tijekom utrke je umjesto u svoj boks ušao u onaj McLarena, što i ne čudi previše ako znamo da je za taj tim vozio pet sezona.  

Utrku je obilježila velika borba Vettela i Webbera za prvo mjesto. Pobjednik prve utrke sezone, prije tjedan dana u Australiji, Finac Kimi Raikkonen (Lotus) danas je završio na sedmom mjestu.

U ukupnom poretku Vettel je preuzeo vodstvo s 40 bodova, a slijede Raikkonen s 31 te Webber s 26 bodova. Sljedeća utrka na rasporedu je 14. travnja, za VN Kine.

Vettel se ispričao Weberu

Sebastian Vettel javno se ispričao svom momčadskom kolegi Marku Webberu, kojeg je pretekao unatoč izričitoj naredbi vodstva svoje momčadi da to ne čini. Nijemac je Australca pretekao 12 krugova prije kraja i došao do svoje 27. pobjede u karijeri. "Pogriješio sam i nisam nimalo ponosan na svoju pobjedu. namjerno sam ga pretekao i zato mu se ispričavam, pobjeda je trebala biti Markova", kazao je aktualni trostruki svjetski prvak Vettel. Objasnio je da je to učinio zbog "natjecateljskog žara". (portal GI, Hina)


Podijeli: Facebook Twiter