F1: Ferrari na testiranju pokazao zube

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čini se da je novi Ferrari F138 puno bolji od prošlogodišnjeg promašenog bolida. Dokaz tome je i treći dan testiranja u Jerezu, tijekom kojeg je Felipe Massa vozio 1:17.879 i postao prvi čovjek koji se spustio ispod 1:18.0 ove godine na španjolskoj stazi. Krug je to na nivou najbržih viđenih zadnjih godina ovdje i nada navijačima talijanske momčadi da bi se Massa i Alonso ove godine mogli uključiti u borbu za naslov prvaka.

Četvrtak je bio dobar dan i za Mercedes. Nakon dva neuspješna dana puna kvarova i izlijetanja, Nico Rosberg odvezao je 1:18.766 trećeg dana testiranja, dovoljno za drugo mjesto ukupno. Treći je bio aktualni prvak Sebastian Vettel, a četvrti Kimi Raikkonen.

Nakon najboljeg vremena u utorak, Jenson Button ovaj je put zauzeo tek sedmo mjesto. Spomenimo i 29-godišnjeg testnog vozača Jamesa Rossitera koji je vozio za Force Indiju. Uspio je srušiti jednog svog mehaničara prilikom ulaska u boks - definitivno si time nije podigao izglede za ulazak u Formulu 1. Testiranja završavaju u petak. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter