F1: Webber starta prvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski vozac Mark Weber u bolidu Red Bulla ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija uoci sutrašnje Velike nagrade Velike Britanije, devete utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 što se vozi na stazi Silverstone.

Webber je do drugog "pole-positiona" sezone stigao vozeci prosjecnom brzinom od 207 kilometara na sat i s 32 tisucinke sekunde bržim vremenom od svjetskog prvaka i momcadskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela.

Utjeha za ostale momcadi, a narocito za Ferrari je razmak izmedu apsolutnih vladara ove sezone i ostatka svijeta. Dok su na prethodnim kvalifikacijskim treninzima bolidi Red Bulla imali gotovo sekundu prednosti nad protivnicima,  treceplasirani Fernando Alonso (Ferrari) za najbržim je zaostao svega 117 tisucinki. Društvo ce mu u drugom startnom redu praviti momcadski suvozac Brazilac Felipe Massa.

Domaca uzdanica Jenson Button (McLaren-Mercedes) zauzeo je peto mjesto. Iznenaduje šesto mjesto što je najbolji plasman na kvalifikacijskom treningu Škota Paula di Reste u Force Indiji. Još jedan od autsajdera, Venecuelanac Pastor Maldonado u Williamsu bio je sedmi.

Najveca razocaranja priredila su dvojica bivših svjetskih prvaka, Lewis Hamilton bio je tek deseti, a još gori je bio Michael Schumacher na 13. mjestu, koji je još jednom izgubio momcadski dvoboj s devetoplasiranim Nicom Rosbergom. (G. LIBANORE)


Podijeli: Facebook Twiter