Ezio Barnaba i dalje na čelu Vijeća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Održana je i prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Brtonigle. Prema rezultatima s lokalnih izbora, Lista IDS-a dobila je 67,55 posto važećih glasova, što im je donijelo osam mjesta u Vijeću. Među jedanaest vijećnika, bit će i tri vijećnika s Liste grupe birača koju je predvodio Željko Ružić.

Kako je nositelj liste IDS-a bio Paolo Klarić, koji je izabran na funkciju općinskog načelnika, njegovo mjesto u Općinskom vijeću zauzet će Ivana Sissot. Za predsjednika Općinskog vijeća ponovo je izabran Ezio Barnaba, koji je tu funkciju obavljao i u prošlom mandatu, dok je njegov zamjenik dr. sc. Igor Palčić (oba iz IDS-a). Nakon otvaranja sjednice, prisegu za sudjelovanje u radu Općinskog vijeća dali su Ezio Barnaba, Ivana Sissot, Lorena Lubiana Belle, dr. sc. Igor Palčić, Olga Sabadin, Franko Fernetić, Marija Buršić, Mauricio Veronese (svi IDS), Željko Ružić, Elena Barnaba i Keti Visintin (Lista grupe birača). Sve je vijećnike pozdravio novi načelnik Općine Brtonigla Paolo Klarić i izrazio svoja očekivanja da će suradnja sa Općinskim vijećem i u njemu biti uspješna suradnja kako bi se postigao daljnji razvoj i rast općine i njenih žitelja.

Također je izjavio kako se već susreo sa nekoliko problema od kad je preuzeo funkciju, ali da vjeruje kako će sve uspješno riješiti i upornim radu pridonijeti razvoju Brtonigle. Prvoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su zamjenici općinskog načelnika Doriano Labinjan i Neš Sinožić. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter