Evidentan pad broja migranata koji ulaze u RH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Evidentan je pad broja migranata koji ulaze u Hrvatsku, poručila je u četvrtak glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić u slavonskobrodskom centru za prihvat izbjeglica, izvijestivši da je u zadnja 24 sata iz izbjegličkog centra u Šidu u Hrvatsku ušlo 1.808 osoba.

"Evidentan je pad broja osoba koje ulaze u Hrvatsku, u odnosu na šest do sedam tisuća koje smo imali prije. Zadnjih dana prosjek se kreće između tri i četiri tisuće osoba. U Šidu, odakle Hrvatska prihvaća migrante, nije bilo većeg broja ljudi. Pretpostavljamo da je veći broj migranata na srpsko-makedonskoj granici", rekla je Bikić. 

Kazala je i da u slavonskobrodski centar od ponoći do popodnevnih sati nije pristigla ni jedna osoba, te da je na skrbi javnih službi i humanitarnih organizacija bilo pet osoba.

Dodala je da je policija u kontaktu s kolegama iz drugih država na izbjegličkoj ruti, ali nije željela komentirati uzroke zastoja na južnom dijelu te rute. 

Bikić je podsjetila da će se ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas sastati sa svojim grčkim i makedonskim kolegama, a na sastanku će biti riječi o izbjegličkoj krizi. 

Kroz tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu do sada je prošlo 131.946 osoba, dok je kroz Hrvatsku od izbijanja izbjegličke krize prošlo ukupno 444.796 osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter