Evakuacija zbog uklanjanja bombe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata, koja je u srijedu pronadena na gradilištu Osnovne škole Veli Vrh u Puli, u petak ce biti uklonjena s tog mjesta. Policijska uprava istarska najavila je da ce akciju provoditi u vremenu od 7 do 11 sati. Za vrijeme provedbe akcije bit ce evakuirani gradani s podrucja u krugu od 125 metara, a koje obuhvaca Zahtilinu i Brunjakovu ulicu.

Policija takoder preporuca stanovnicima iz tih ulica da se od 8 sati nadalje udalje iz svojih domova sve do završetka akcije. Stoga ce policijski službenici prethodno obici sve zgrade i stambene objekte u navedenom podrucju, te obavijestiti gradane o obavezi evakuacije.

U krugu od 250 metara, što obuhvaca Brunjakovu, Zahtilinu, i Cresku ulicu, te Partizanski put, Vodnjansku, Antensku, Jeromelinu i Fažansku ulicu, bit ce privremeno uspostavljen poseban režim prometa s povremenim propuštanjem vozila, što ce regulirati policija.

U vrijeme uklanjanja avionske bombe nece raditi benzinska postaja na Velom Vrhu, a zatvoreni ce biti i okolni ugostiteljski objekti kao i tamošnji djecji vrtic. Služba za zaštitu i spašavanje ujedno ce osigurati prijevoz do Doma za umirovljenike Alfredo Stiglich u kojem ce biti osiguran smještaj za gradane koji se u vrijeme uklanjanja bombe nemaju gdje privremeno smjestiti.


Podijeli: Facebook Twiter