Evakuacija migranata iz pariške škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijske snage ušle su u srijedu ujutro u srednju školu u radovima na sjeveroistoku Pariza kako bi evakuirale migrante koji je okupiraju već gotovo dva tjedna, pri čemu su izbili sukobi.

Srednju školu zauzelo je u noći s 21. na 22. travnja 150 migranata iz Afganistana, Jemena, Sudana, Eritreje i Somalije, prispjelih iz divljeg logora gdje je živjelo više od 1600 osoba pod uzdignutim dijelom linije podzemne željeznice.

U utorak ujutro oko 300 osoba nalazilo se u školi, među kojima "puno žena s djecom, dvije trudnice", kao i osoba s posebnim potrebama, po pripadnicima skupine za podršku migrantima.

Policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala više desetaka prosvjednika koji su stvorili ljudski lanac kako bi spriječili pristup ulazu u školu. Prosvjednici od kojih su neki bili maskirani ili s kapuljačama odgovorili su bacanjem raznih predmeta.

Logor ispod uzdignute stanice podzemne željeznice Stalingrad, na sjeveroistoku Pariza, raspušten je u ponedjeljak ujutro, treći put u dva mjeseca. Više od 1600 migranta zbrinuto je u evakuaciji što predstavlja rekord u Parizu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter