Evakuacija Bugara iz Libije pretvorila se u farsu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Evakuacija Bugara iz Libije pretvorila se u farsu, koja je izazvala cak i neuspjele smjene u državnim tvrtkama, javili su u cetvrtak mediji.

Predsjednik bugarske vlade Bojko Borisov zbog evakuacije smijenio je šefa državne tvrtke Technoexportstroj Emila Kozeva, da bi ga u roku od samo cetiri sata opet vratio na posao, izvijestile su bugarske novine Sega u internetskom izdanju.

Na rubu razgovora s glavnim tajnikom Vijeca Europe Thorbjornom Jaglandom, koji se nalazi u posjetu Sofiji, Borisov je opisao Kozevljevu odluku da u Tripoli pošalje zrakoplov sa 180 sjedišta kao pokušaj da za sebe radi jeftinu promidžbu.

Zrakoplov se medutim iz Libije vratio pun, prestigavši pritom vladinu letjelicu koja je takoder bila u misiji evakuacije, ali koja je u Bugarsku dovezla samo jednu jedinu Bugarku, ali zato mnogo Makedonaca, Hrvata i Kineza.

U akciji slanja vladina zrakoplova pokazao se potpuni manjak koordinacije i bespomocnost u ministarstvu vanjskih poslova, piše Sega. Kozev je otišao predsjedniku vlade da bi se ispricao, piše list. Na kraju je cak pohvaljen i vracen na posao.


Podijeli: Facebook Twiter