Eva LaRue iz CSI: Miami u Rovinju: Vraćam se na ljeto!


Svijetla reflektora kao i brojne poglede, danas je u Hotelu Lone, privukla glumica i sve istaknutija putopisna blogerica Eva LaRue. Možda, domaća publika i neće od prve znati o kojoj je glumici riječ, ali dodamo li k tome i njen lik forenzičarke Natalije Boa Viste iz  popularne serije CSI Miami, onda je priča puno poznatija.

No, ovog puta lijepa je manekenka i glumica u Rovinj došla zbog druge, odnosno treće "dužnosti" predstavivši se publici kao putopisna blogerica, odnosno kako je sama sebe opisala -Travel Junky. Njen je posjet gradu svete Eufemije i smještaj u Hotelu Lone bio izravno povezan sa 7. HTI konferencijom o zdravstvenom turizmu, koja traje do četvrtka, i na kojem je sudjelovala kao promotorica američke internetske platforme Dot Luxury na kojoj objavljuje putopisni blog.

Već u samom uvodu rasprave o tome što luksuzni hoteli mogu učiniti da ih gosti dožive kao mjesto za ugodan boravak, poznata je gošća LaRue istaknula da je već dugo imala želju posjetiti Hrvatsku, a danas kada se to i ostvarilo, najavila je ponovni susret već ovog ljeta.

- Osobno, prilikom izbora hotela, preferiram i izabirem one koji nešto nude izvan soba. Mislim na sadržaje koji nisu isključivo vezani za sam objekt nego upravo na one koje ti hoteli dobrom organizacijom i sadržajima mogu ponuditi, rekla je LaRue, navevši primjer jednog hotela u Kambodži, u kojemu je imala i iskoristila mogućnost da unajmi helikopter a samim tim neočekivano posjeti  džunglu i hramove.

Njenoj je definiciji savršenog spoja turističkih putovanja, a to je povezanost kvalitetnih hotela i uzbudljivih vanjskih sadržaja koje moderni nomadi uglavnom i žele (jer sve se manje razmišlja o suncu i moru) pravu ješku dobacio i drugi panelist direktor Lonea, Peter Lôsch, odlično prokomentiravši da Rovinj možda nema džunglu, ali zato ima odlične vinske ceste ili ribolovne ture, kao i ono nešto o čemu je glumica govorila - izravni kontakt s domicilnim stanovništvom koji se svakodnevno živi i turistički ne glumi. U tom, je kontekstu Lôsch naveo i primjer još jednog Maistrinog objekta Hotela Adriatic, zdanja starog preko sto godina u kojem je gradska kavana mjesto svakodnevnih susreta domicilnog stanovništva i hotelskih gostiju.

Osim onog što voli i traži od hotela, Eva LaRue vrlo iskreno je navela i ono što je na putovanjima ljuti a riječ je o svojevrsnoj  "prevari". Dakle, glumica se baš kao i većina ostalih turista ne želi biti žrtva precijenjene cijene ponude i sadržaja. Vrlo blagotvorno na publiku je djelovalo opažanje da visoka, odnosno precijenjena cijena, podjednako boli sve i one koji imaju za piće, ali i goste koji bi s onim što imaju mogli kupiti šank, pa i cijeli hotel. Dakle, ni njeni prijatelji, među kojima su i poneki milijarderi ne žele biti "obrijani" i iskorišteni za uslugu koja ne odgovara ponudi i kvaliteti.

Na pitanje što za nju znači putovati gošća panela Eva LaRue, svoj je odgovor sažela u riječi ljubav i strast, dok je kao razlog otvaranja bloga navela kako smatra da bi bila šteta sva ta divna mjesta koja je posjetila riječima i fotografijom ne opisati, te svoje dojmove i osjećaje ne podijeliti s turističkim nomadima diljem Svijeta. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter