Eurovizijski šou prvi puta u pulskoj Areni


U organizaciji austrijske tvrtke IP MEDIA za eurovizijske televizijske kuće ORF, ARD i SF, u pulskoj Areni 26. i 27. lipnja održat će se "Musikantenstadl", najveći i najpopularniji zabavni televizijski show na tržištima njemačkog govornog područja. Putem nacionalnih televizija ORF, ARD i SF, odnosno emitivnih tržišta njemačkog govornog područja, uživo će se, u trajanju od 150 minuta, u prime-timeu prenositi u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Show će uživo pratiti oko tri tisuće stranih gostiju, a pred malim ekranima višemilijunska publika.
Show je muzičko-zabavnog karaktera i u njemu nastupa 15-ak muzičkih grupa, plesači i folklorne grupe iz Austrije, Njemačke i Švicarske, kao i Hrvatske, ukupno oko 150 izvođača.

Iako nastupaju redom najveće vrhunske zvijezde kao što je Andreas Gabalier, zvan narodni Rock'n'Roller, Andreas Gabalier, duo Amigos, njemački duo Fantasy, sestre Sigrid & Marina, talijanska skupina The Italian Tenors, švicarka Monique, Zillertaler Haderlumpen, Die Jungen Thierseer, Patrick Lindner, Rex Quintett, boy band Cappuccinos i puno drugih, domaćoj publici možda će najpoznatiji biti Umberto Tozzi i pobjednik Eurovizije Johnny Logan koji će pjevati s Olafom Bergerom.

Nastupit će i pulski gladijatori, mažoretkinje, klapa Cambi i drugi, a hrvatske narodne nošnje prezentirat će KUD Uljanik. U show će biti uvrštene i slike Hrvatske, saznajemo od organizatora.

Gostovanje u Puli najavljuje se već cijelu godinu kako u stranom tisku, tako i u prethodnim izdanjima "Musikantenstadla". Tržišna medijska vrijednost ove promocijske ofenzive novčano se ne može niti izraziti, ističu organizatori.

- Bit će to televizijski spektakl i otvorenje ljetne sezone 2015! Musikantenstadl prvi puta u povijesti gostuje u Puli. Tom prilikom oprostit ćemo se i od popularnog voditelja Andy Borga, koji je bio zaštitni znak showa skoro deset godina. Lokacija je idealna za ovaj televizijski show, jer tamo, gdje su se u antička doba gladijatori borili za naklonost publike, 27. lipnja mikrofone će ukrstiti vrhunski zabavljači i zvijezde zabavne glazbe.

"Radujem se što ću nakon četiri godine ponovno gostovati u prelijepoj Hrvatskoj, zemlji koja ima ogromnu kulturnu baštinu i neke od najljepših krajolika u Europi. Filmovi Karla Maya su s razlogom snimani baš tamo", rekao je voditelj Andy Borg. Karte se mogu kupiti i kod nas na kioscima Tiska. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter