Eurosuper 95 skuplji 17 lipa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo gospodarstva objavilo je maksimalno dozvoljene cijene goriva za naredna dva tjedna na svim benzinskim postajama u Hrvatskoj. Prema izracunu Ministarstva, eurosuper 95 goriva u naredna dva tjedna ne smiju biti skuplja od 9,76 kuna po litri, što je za 17 lipa više od trenutacne cijene Eurosupera 95 na Ininim postajama, dok eurosuperi 98 ne smiju premašivati 10,06 kuna.

Sada to gorivo košta tri lipe manje na Ininim postajama. Eurodizeli, izracunalo je Ministarstvo, ne smiju premašiti 9,33 kune, što je za pet lipa više od trenutacne cijene Eurodizela na Ini, a Inin dizel smjet ce od ponoci koštati najviše 8,95 kuna, odnosno 13 lipa više nego sada.

Plavi dizel smjet ce poskupjeti sa sadašnjih 5,28 na najviše 5,43 kune, lož-ulje pak s 5,93 na maksimalno dozvoljenih 6,10 kuna. Od danas je na snazi i novi pravilnik o obracunavanju cijena goriva, po kojem ce distributeri moci cijene mijenjati cak i dnevno, no ne iznad granice koju svakog drugog ponedjeljka, kao što je slucaj i danas, postavi Ministarstvo gospodarstva.

Cijene na autocestama i u lukama, novost je, distributeri ce moci mijenjati bez ogranicenja, neovisno o maksimalno dozvoljenim cijenama Ministarstva, pa je ocekivati da ce poskupljivati dok god im to sami vozaci budu, kupovinom, dozvoljavali. 


Podijeli: Facebook Twiter