Eurosong: Kladionice naklonjene Dankinji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici 26 europskih zemalja večeras će se u švedskom Malmöu boriti za titulu pobjednika 58. Eurosonga. Prema kladionicama, najviše šanse za pobjedu ima 20-godišnja Dankinja Emmelie De Forest čija bi zarazna pop pjesmica "Only Teardrops" Izbor za pjesmu Europe i sljedeće godine zadržala u nordijskim zemljama.

Dobro stoje i predstavnici Norveške, Ukrajine, Rusije i Azerbajdžana. Večeras će se za pobjedu boriti i natjecatelji iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Francuske i Njemačke, odnosno zemalja koje ne sudjeluju u polufinalu, te predstavnik prošlogodišnjeg pobjednika Švedske.

Preksinoć je inače održano drugo polufinale u kojem su nastupili predstavnici 17 zemalja, a ulazak u veliku završnicu osigurali su pjevači iz Mađarske, Azerbajdžana, Gruzije, Rumunjske, Norveške, Islanda, Armenije, Finske, Malte i Grčke. Sreće nisu imali predstavnici San Marina, Izraela, Bugarske, Latvije, Švicarske i Albanije. U finale se nisu uspjeli plasirati ni predstavnici Makedonije, Esma Redžepova i Vlatko Lozanoski Lozano. Među 26 izvođača koji će se večeras natjecati u finalu nalaze se i predstavnici Litve, Moldove, Belgije, Estonije, Bjelorusije, Nizozemske i Irske. (I. Ko./NL)


Podijeli: Facebook Twiter