Eurosong: Hrvatska bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska predstavnica Daria Kinzer nije se uspjela plasirati u finale Eurosonga. Nakon odradenog nastupa u kojem je promijenila cak tri haljine uz pomoc iluzionista Sergeja, Daria je ostala bez povlastice nastupanja u finalu.

Broj trinaest se u Darijinom slucaju pokazao nesretnim, a "Celebrate", uz pratnju rijeckih Rivers, nije ušao u uho glasacima.

Kako smo i navikli, pozornica je prštala bojama, lakim notama, šljokicama, i glamurom specificnim za izbor pjesme Europe. U finale su se plasirali Srbija, Latvija, Azerbejdžan, Švicarska, Madarska, Grcka, Finska, Rusija, Gruzija i Island.

Drugo polufinale održat ce se u cetvrtak, a u subotu ce u završnici u Esprit Areni, uz tih 20 zemalja, nastupiti predstavnici pet zemalja koje u finale ulaze izravno - prošlogodišnja pobjednica Njemacka, zatim Francuska, Italija, Velika Britanija i Španjolska.

Nijemci su pravo organiziranja 56. Eurosonga dobili zahvaljujuci lanjskom prvom mjestu koje je u Oslu osvojila njihova predstavnica Lena s pjesmom "Satellite".

Hrvatska je prvi put na Eurosongu nastupila 1993. kada je grupa Put s pjesmom "Don't Ever Cry" osvojila 15. mjesto. Na tom televizijskom natjecanju Hrvatska je sudjelovala 16 puta, a njeni predstavnici su šest puta bili medu 10 najboljih, ukljucujuci dva cetvrta mjesta 1996. (Maja Blagdan, "Sveta ljubav") i 1999. (Doris Dragovic, "Marija Magdalena").

Eurosong je 1990. održan u Zagrebu pošto je 1989. zadarska grupa Riva, koja je tada predstavljala bivšu Jugoslaviju, osvojila prvo mjesto s pjesmom "Rock me".


Podijeli: Facebook Twiter