Euroskeptici traže od države novac za kampanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Referendum o ulasku u Europsku uniju mora se odgoditi zato što nije provedena kvalitetna javna rasprava o ucincima pridruživanja te zbog toga što su biracki popisi nesredeni. Provodenje referenduma u uvjetima kakvi su sada bilo bi amoralno, necivilizirano i protuzakonito, porucili su predstavnici "Vijeca za Hrvatsku - ne u EU", koordinacije desetak stranaka i desetak udruga koje su se ujedinile prije desetak dana kako bi javnosti i gradanima zajednicki prezentirale argumente protiv hrvatskog clanstva u EU-u. Svoj zahtjev za odgodom referenduma su poslali svim kljucnim državnim institucijama.

- Politicke elite služe se manipulacijama, strahovima i pritiscima koje vrše i na medije preko vlasnickih struktura. Ne informiraju o štetama i koristima ulaska u EU, nego rade promidžbu koju financiraju našim, državnim novcem, kazao je Roko Šikic iz udruge Volim Hrvatsku. Država je dužna financirati i kampanje protivnika EU, istice Šikic, pa je Vijece uputilo službeni zahtjev za dodjelom sredstava koja planira utrošiti na organiziranje akcija i rasprava, tiskanje brošura i letaka.

- Hrvatski narod u EU ce lošije živjeti. EU ne želi hrvatske gradane, vec samo bogatstva, tvrdi Željko Sacic, celnik Akcije za bolju Hrvatsku.

- EU je vec propala, a mi cemo biti jeftina radna snaga u državi koja nije naša. U EU bolje ce biti samo politickoj eliti, istaknuo je Dean Golubic iz stranke Nacionalni demokrati.

- Ulaskom u Euroslaviju - Hrvatska gubi gotove sve atribute samostalne države. U njoj cemo biti jedna od najmanjih provincija. Hrvati cine manje od jedan posto ukupnog stanovništva EU i tolika ce nam biti i moc, kazao je Marjan Bošnjak iz stranke Jedino Hrvatska.

Za desetak dana, 14. ovog mjeseca, Vijece za Hrvatsku - ne u EU organizira prosvjedni skup na Trgu bana Jelacica u Zagrebu. (V. ROLLER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter