Europskim novcem do sportskog kompleksa u Novigradu

Skica planiranog nogometnog igrališta, polivalentnim igralištem za mali nogomet i bike-skate parkom
Skica planiranog nogometnog igrališta, polivalentnim igralištem za mali nogomet i bike-skate parkom

Prije nekoliko dana u novigradskoj gradskoj upravi predstavljen je glavni projekt budućeg nogometnog igrališta s pratećom klupskom građevinom, polivalentnim igralištem za mali nogomet i bike-skate parkom na području zone Marketi. Glavni projekt su na inicijativu Grada Novigrada prezentirali predstavnicima gradske Sportske zajednice dva gradska nogometna kluba NK Dajla i NK Novigrad.

Projekt iz proračuna

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos napominje da je u tijeku izrada projektne dokumentacije tog sportskog kompleksa čija je gradnja planirana između sportske dvorane i Doma za starije i nemoćne.

- Predviđeno je nogometno igralište dimenzija 102 sa 64 metra za oko 2.000 gledatelja, s pratećom klupskom građevinom na dvije etaže, ukupne površine 550 četvorna metra. Planirani kapacitet fiksnih tribina je 675 sjedećih mjesta te da djelom budu natkriveni. Nogometno igralište zamišljeno je i kao retencijska površina u slučaju potrebe kao što su slučajevi ekstremnih padalina i slivnih valova. Bike-skate park prostirao bi se na oko 2.700 četvorna metra zemljane površine. Koncipiran je kao splet staza različitih težina, pri čemu svaka staza sadržava različite elemente, a sve iskorištavaju prirodni pad terena, iznio nam je novigradski gradonačelnik. Dodao je kako izradu projektne dokumentacije financira Grad Novigrad, a za to je u proračunu rezervirano 175.000 kuna.

Izrađuju troškovnik

- Pored izrade glavnog projekta za građevinsku dozvolu, radi se i na izradi izvedbenih troškovnika. Projektna dokumentacija trebala bi biti dovršena u lipnju ove godine. S druge strane, početak i tijek same izgradnje ovisit će o prijavi na EU i druge fondove te raspoloživim sredstvima iz tih izvora, napominje Milos.

On naglašava da su od samog početka na tom projektu bili uključeni predstavnici nogometnih klubova, uz predstavnike novigradskog hotelijera Lagune Novigrad, a kako bi ova investicija u najboljoj mjeri zadovoljila potrebe gradskog sporta i sportskog turizma. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter