Europskim gudačima predstavili bajs


Europskim gudačima predstavili bajs Nastup folklorne skupine KUD-a "Matko Laginja" iz Svetog Lovreča i trija Šaltin iz Marušići na porečkom Trgu slobode zaključio je drugi dan međunarodne konferencije Europske udruge gudačkih pedagoga (ESTA) koja se do subote odvija u Poreču.

Hrvatska je prvi put domaćin ovog susreta koji već četrdeset godina okuplja gudačke pedagoge na zajedničkom druženju koje se odvija kroz seminare, radionice i koncerte.

Trio Šaltin jedna je od najdugovječnijih i najpoznatijih skupina istarskih gunjaca koju čine violinist Rufo Šepić, harmonikaš Franko Biloslav i Pino Pucer na bajsu, a lovrečki folkloraši su vrsni čuvari istarskih narodnih plesova, pa se publika imala prilike upoznati s dijelom bogate istarske glazbene baštine.

U sklopu konferencije održane su, između ostalog, radionice o učenju voline, o hrvatskom graditelju violina Franji Kresniku, koncert violončelističkog kvarteta Four Funen Females iz Danske, predavanje belgijskog violončelista Marca Vanscheeuwijcka i master class Bruna Giuranne, predsjednika ESTA-e. (Tekst i foto V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter