Europski tjedan kretanja u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program obilježavanja Europskog tjedna kretanja, u cemu Grad Pula sudjeluje petu godinu zaredom, predstavljen je u utorak u komunalnoj palaci.

Organizaciju i programe je, zajedno sa svojim suradnicama iz Odsjeka za zaštitu okoliša - Loris Mošnja, Majom Cvek i Lorenom Dropulic, predstavio procelnik Odjela za prostorno uredenje Giordano Škuflic. Kazao je, medu ostalim, da je ovogodišnji program nešto skromniji, no kvalitetan i dostupan svim gradanima.

Svecano otvaranje Europskog tjedna kretanja pod geslom "Putuj pametnije, živi kvalitetnije" pocinje u cetvrtak u 10 sati u Parku kralja Petra Krešimira IV., a trajat ce do 22. rujna.

Nakon otvaranja na Giardinima ce se do nedjelje održavati promotivna prodaja biljaka, a istog ce dana biti otvoren fotonatjecaj "Putuj pametnije" cije ce finale biti 22. rujna u Šijanskoj šumi, gdje ce autorima najboljih fotografija biti urucene nagrade.

Na natjecaj se mogu prijaviti svi gradani, a ocekuju se fotografije ljudi u kretanju, primjerice vožnji biciklom, na rolama i slicno. Najviše tri fotografije treba poslati na [email protected] ili osobno donijeti na portu u komunalnu palacu.

Tjednu kretanja prikljucio se i Pulapromet koji ce tijekom tih dana omoguciti skupinama školske djece koja sudjeluju u programima besplatan prijevoz do Šijanske šume, a gradanima ce putem radioemisija podijeliti 50 kartica od 50 kuna.

U Šijanskoj šumi ce se svakodnevno održavati predavanja za školsku djecu uz strucno vodstvo, a u subotu od 10 do 13 sati besplatno ce se mjeriti tlak i glukoza u krvi.

Istog dana u 10.30 sati u organizaciji RSD-a Uljanik održat ce se rekreativna utrka gradana kroz Šijansku šumu dužine pet kilometara. U nedjelju u 8 sati ispred Doma za starije i nemocne osobe "Alfredo Štiglic" krenut ce se u organizirano pješacenje po stazi Verudela dugoj 6,5 kilometara. U planu je i sadnja stabala u toku tih tjedan dana.


Podijeli: Facebook Twiter