Europski prvak u wakeboardu Dominik Gührs snima spot u Uljaniku

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Red Bull Media House danas je u brodogradilištu Uljanik počeo snimati spot o wakeboardu čiji je glavni protagonist 26- godišnji Nijemac Dominik Gührs, višestruki njemački i europski prvak te svjetski vicešampion u ovom atraktivnom sportu koji ima sve više poklonika. Spot će se snimati četiri dana u večernjim satima, na vodenoj površini , uz osvijetljene Uljanikove dizalice kao kulise cijelog događaja koji će dodatno promovirati arsenal, Pulu i Istru jer će se spot prikazivati u cijelom svijetu.

No, Gührs nije sudjelovao u jučerašnjoj demonstraciji pripremljenoj za novinare. Umjesto njega, na surferskoj je dasci „jahao“ njegov sunarodnjak Felix Georgii. On je, privezan sajlom za Uljanikov kran, odsurfao nekoliko krugova, preskačući velike željezne kontejnere koji su za tu prigodu bili postavljeni u moru. Georgii je pritom, dva do tri metra iznad kontejnera, u maniri virtuoza, u nekoliko navrata izveo salto, pokazujući da su dometi ljudskoga tijela puno veći od uobičajene percepcije. Gührs je profesionalni wakeboarder, u Puli je prvi put i vrlo mu se sviđa lokacija koja je odabrana za snimanje spota.

- Ovdje imamo kran i nitko od nas nije ranije pokušao surfati na ovaj način. Nastojat ćemo preskočiti kontejnere u vodi uz pomoć krana koji kruži. Ovo je vrlo slično klasičnom wakeboardu kada se uz pomoć sajli surfa po vodi. Prilično je uzbudljivo: u početku ne znate hoćete li uspjeti, no na prvom smo testu vidjeli da nam ide prilično dobro. Lijepo je i vrlo zabavno, izjavio je Gührs. Snimanje je počelo jučer, a trebalo bi trajati četiri dana. Na pitanje sviđa li mu se okruženje, arsenal, odgovorio je potvrdno.

- Snimit ćemo odličan spot u okruženju brodova, ljudi su ljubazni, a vrijeme je idealno. Zasad je malo vjetrovito i ako tako ostane, bit će OK. No, pojača li vjetar, neće biti baš dobro. Najidealnije bi bilo kada ne bi bilo vjetra, rekao je Gührs koji za dva tjedna sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u wakeboardu na Filipinima. Sezona završava u studenom, nakon čega će se odmoriti, da bi u siječnju otišao u Tajland, gdje će se pripremati za nastupajuću sezonu koja starta u travnju.

(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter