Europski prvak previsoka prepreka za Čalića

Marko Čalić (Manuel ANGELINI)
Marko Čalić (Manuel ANGELINI)

Pulski boksač Marko Čalić poražen je u Londonu od Irca Joea Warda u dvoboju šestog kola Svjetske boksačke lige (WSB) između njegovog USA Knockoutsa i domaćih British Lionheartsa. Aktualni europski prvak u poluteškoj kategoriji iz Ankare 2011. godine pokazao se previsokom preprekom za Čalića te je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a pritom su sva tri djelitelja pravde presudila kako je Ward u svakoj od pet odrađenih rundi bio bolji od pulskog boksača.

Bio je to drugi Čalićev nastup za momčad iz Orange Countyja u Kaliforniji i njegov drugi poraz nakon što ga je u drugom kolu, po istom scenariju, porazio hrvatski boksaš Hrvoje Sep, član Astana Arlansa iz Kazahstana koji je na EP-u u Ankari osvojio brončanu medalju. Čalić tako još uvijek čeka prvu pobjedu u ringu u WSB-u, jer je u prošloj sezoni, dok je branio boje Mumbai Fightersa, također dvaput poražen, od Francuza Groguhea i Rusa Jakuševa. Ostvario je Čalić u prošloj sezoni i jednu pobjedu u najjačoj amaterskoj ligi svijeta, nad Gruzijcem Guledanijem, do koje je stigao bez borbe nakon što mu se protivnik u zakazano vrijeme nije pojavio.

Ni Čaličevi momčadski kolege nisu u Londonu bili zapaženi, pa je tako USA Knockouts poražen s 5:0 te je nakon šest odrađenih kola uvjerljivo posljednji na ljestvici skupine B s isto toliko poraza. Jednak učinak imaju u skupini A alžirski Desert Hawksi, no američka je momčad uvjerljivo najslabija u dosadašnjem dijelu treće sezone WSB-a, jer su od 30 pojedinačnih mečeva, poraženi u čak 28. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter