Europski PR-ovci zasjedali u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komuniciranje o Europskoj uniji prije i nakon proširenja bila je tema sastanka dvadesetak glasnogovornika te šefova ureda vlada i ministarstava zemalja clanica EU-a, koji je u subotu održan u Istarskoj sabornici. Znakovitom je ocijenjena cinjenica da su prvi put u povijesti clanovi Venecijanskog kluba, najviši europski PR-ovci, odradili dio godišnjeg zasjedanja u zemlji koja nije clanica Unije.

- S obzirom na to da je Hrvatska na posljednjoj stepenici na putu prema EU-u, važno je cuti iskustva drugih zemalja o nacinima komunikacije o Uniji prije i nakon pristupanja. Zato je ovaj sastanak, premda nevelik, iznimno važan, izjavio je glasnogovornik Vlade RH Zlatko Mehun, domacin i organizator sastanka.Skupom je predsjedavao Stefano Rolando, pocasni predsjednik Venecijanskog kluba i vodeci talijanski strucnjak za podrucje javnih komunikacija. Nazocan je bio i dr. Hans Brunmayr, s dugim popisom funkcija u protokolu Vijeca Europe, te Danac Niels Thogersen, nekadašnji šef komunikacija pri Europskoj komisiji.

U domacoj ekipi pored Mehuna bila je i Maša Ivaniš, savjetnica za odnose s javnošcu glavnog pregovaraca Vladimira Drobnjaka koji u subotu nije prisustvovao sesiji, iako se dan ranije sastao s inozemnim glasnogovornicima na veceri u hotelu Diamant, u prisutnosti poreckog gradonacelnika Edija Štifanica.Izlaganja i diskusije nisu bili otvorenog tipa. Grupa se vratila u Veneciju u popodnevnim satima, obišavši prethodno gradske znamenitosti.


Podijeli: Facebook Twiter