Europski liberali ovog vikenda u Poreču

Međunarodni tajnik IDS-a Oriano Otočan (N. LAZAREVIĆ)
Međunarodni tajnik IDS-a Oriano Otočan (N. LAZAREVIĆ)

Predstojećeg vikenda u Istarskoj sabornici u Poreču IDS organizira petu međunarodnu konferenciju liberala u suradnji s europskom ALDE strankom. Naime, od 2006. godine IDS je član Europske liberalne stranke pa se zauzeo za organizaciju ovog političkog skupa.

Cilj ove konferencije je da Istra, kao što to čini i na drugim poljima, bude most između Europske unije i jugoistoka Europe, naglasio je najavivši skup na konferenciji za novinare međunarodni tajnik IDS-a Oriano Otočan.

Po njegovim riječima cilj je bio povezati političare liberalne stranke koji djeluju na europskoj razini te prijateljske stranke s jugoistoka Europe.

- Međunarodnu konferenciju organizira IDS u suradnji s ALDE Strankom – Savez liberala i demokrata za Europu, koja čini treću po snazi europsku političku grupaciju. Sudjelovat će i kandidat ALDE stranke za predsjednika Europske Komisije Guy Verhofstadt, član Europskog parlamenta i predsjednik ALDE Grupe u Europskom parlamentu, bivši dugogodišnji premijer Belgije.

Skupu će prisustvovati i članovi ALDE Grupe iz Europskog parlamenta i Odbora regija, lideri ALDE-a te brojni predstavnici institucija i političkih stranaka na međunarodnom, nacionalnom i regionalnom nivou, koji su prepoznali važnost ove konferencije u organizaciji IDS-a.

Posjet Guyja Verhofstadta doživljavamo kao svojevrsnu podršku europskoj politici IDS-a jer je taj čovjek kao kandidat ALDE-a za predsjednika Europske komisije najviše rangirani političar koji će boraviti u Hrvatskoj tijekom kampanje za Europski parlament.

Konferencija će okupiti ugledne predstavnike europskih institucija  te lidere liberalnih stranaka Europske unije i jugoistočne Europe, kazao je Otočan.

Tajnik za međunarodne odnose IDS-a istaknuo je da je stranka počela okupljati i graditi mostove suradnje između liberala od samog početka, jer je bez zadrške podržavala europske integracijske politike naše države.

Jedna od novosti, najavio je Otočan, bit će sastanak s vinarima i pršutarima Istre u Momjanu, na kojem će uz Verhofstadta sudjelovati i kandidat IDS-a na izborima za Europski parlament Ivan Jakovčić, ali i brojni predstavnici stranke. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter