Europski liberali dolaze u Porec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ambicija IDS-a uvijek je bila graditi mostove, a sada ih želimo graditi medu regijama Europe, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik te stranke Ivan Jakovcic, najavljujuci 2. Medunarodnu konferenciju liberala koja se održava u Porecu.

Iako su vec pristigli gosti iz Italije, Španjolske, Srbije, Slovenije, službeni program pocinje u cetvrtak, trajat ce dva dana a održat ce se dva okrugla stola na kojima ce tema biti - regionalizam i regionalna suradnja. Jakovcic je istaknuo IDS kao nositelja ideje o regionalizmu u Hrvatskoj. Rekao je da ce na konferenciji biti usvojeni i konkretni prijedlozi o hrvatskom putu u regionalizam.

Oriano Otocan rekao je da ce na okruglom stolu na temu "Regionalizam u Europi" znanstvenici govoriti o dobrobiti koju nosi regionalizam i decentralizacija, dok ce o regionalnom identitetu raspravljati politicari. Duško Kišberi je pojasnio da je organizator skupa IDS, a da ga financiraju LIBSEEN (mreža liberala jugoistocne Europe) i njemacka zaklada Friedrich Naumann. Konferencija završava u petak, obilaskom medunarodnog sajma vina "Vinistra". (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter