Europski ispit prevelik zalogaj

OČEKIVAN ISHOD - Odbojkašice Poreča (D. STIFANIĆ)
OČEKIVAN ISHOD - Odbojkašice Poreča (D. STIFANIĆ)

Utakmica 1/16 finala Challenge Cupa: Poreč – Ostrava 0:3 (16:25, 17:25, 10:25). SRC Veli Jože. Gledatelja: 200. Suci: Vittorio Sampaolo (Italija), Georgios Papageorgiou (Cipar).

POREČ: Vranjanin (L), Brajković, Fatorić, Jozić 3, Duspara 2, Licul, Burilo 7, Žužić, Todorović 2, Makovac, Fabris 1, Ćorić 12, Nikačević.

OSTRAVA: Diaktova 3, Kvapilova, Cubonova 2, Nuchilnerova 6, Toufarova, Souckova 1, Faltinova 12, Červenkova (L), Kojdova 5, Zednikova 9, Zemanova 9, Valkova 6.

Pokazale su se prejakim za odbojkašice Poreča u srijedu na parketu "Velog Jože" njihove protivnice iz češke Ostrave u prvom susretu šesnaestine finala Challlange Cupa nanijevši im glatki poraz u tri seta. Gošće su time praktički zakoračile u sljedeću fazu natjecanja budući da polovicom siječnja Porečanke na uzvrat putuju s vrlo malim šansama da produže europsku vizu.

Odigrana su tri podjednaka seta u kojima se, posebno u prva dva, domaćin dobro nosio s jakim protivnikom i dok je igrao sve je izgledalo relativno dobro. Ostalo je tako nakon susreta neodgovoreno pitanje kako bi završilo da nije bilo refula u porečkoj igri gdje su se amplitude kretale od lijepog plusa do debelog minusa. Što se tiče minusa u igri, najveći krivac za poraz bio je izrazito loš prijem koji se je provukao gotovo kroz cijeli susret i u najvećoj mjeri omogućio protivniku da niže serije i setove. Ispalo je na koncu da su protivnice iz Češke stvarno jake, ali ne i nepobjedive, naravno uz preduvjet da protivnik nema previše respekta i grešaka u igri, kao što su sinoć imale odbojkašice Poreča.

Inspirirana za dobru igru kod domaćina se ipak pokazala Marina Ćorić koja je na kraju i bila najbolji pucač susreta upisavši tako 10 od svojih 12 poena, pratila ju je donekle učinkom Lena Burilo koja je upisala sedam napadačkih poena, dok je najbolja igračica susreta bila Faltinova s 12 uspješnih napada. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter