Europske vrijednosti potvrditi na referendumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipovic u nedjelju je u Vukovaru - na obilježavanju 14. godišnjice od završetka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i odlaska snaga mirovnih snaga UNTAES-a iz Hrvatske - izjavio da dan medunarodnog priznanja RH predstavlja i simbolican cin hrvatskog prihvacanja europskih vrijednosti, koji je kulminirao zakljucivanjem pregovora s EU-om.

S tim u vezi izrazio je nadu da ce hrvatski gradani postignuta dostignuca u prihvacanju europskih vrijednosti prepoznati i na referendumu.

Medunarodno priznanje Hrvatske, cija je 20. obljetnica takoder obilježena u nedjelju, nije puko diplomatsko priznanje, vec priznanje koje je Hrvatsku svrstalo u red medunarodno priznatih država sa svim onim mogucnostima koje pruža medunarodno pravo, ukljucujuci pravo na obranu i sudjelovanje u obrani svim onim sredstvima koje poznaje medunarodno pravo, rekao je predsjednik.

Na pitanje novinara je li se Hrvatska gospodarski vratila na stanje prije Domovinskog rata, Josipovic je kazao da prema svim objektivnim pokazateljima Hrvatska još uvijek nije dostigla parametre gospodarskog razvoja od prije rata.

- Uvjeren sam da ce i buduce clanstvo u EU-u biti dobar poticaj i sredstvo za naš gospodarski napredak. O nama ovisi kako cemo to sredstvo iskoristiti, ali imam povjerenje da samopouzdanje i vizija postoje u Hrvatskoj i da cemo osjetiti poboljšanje, komentirao je.


Podijeli: Facebook Twiter