Europska liga: Hajduk - Dila 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši splitskog Hajduka u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige izgubili na Poljudu pred 25.000 gledatelja od gruzijskog sastava Dile iz Gorija sa 0:1 (0:1). Sudio je sudac Šemeulevič iz Izraela. Jedini pogodak postigao je Iluridze u 24. minuti.

HAJDUK: Kalinić - Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović - Vršajević, Pašalić (Bencun, 73), Andrijašević (Kiš, 46), Sušić, Caktaš - Maglica

DILA: Revišvili - Gongadze, Kobahidze, Hižaneišvili, Tomašvili, Guruli - Aladašvili (Gorelišvili, 63), Bolkvadze (Aburjania, 89), Dolidze (Modebadze, 66); Gvalia - Iluridze

Hajduk je rijetko uspijevao probiti gustu obranu gostiju, ali kada bi se to i dogodilo napadači bijelih nisu bili precizni u završnici.

S druge strane, Dila je sredinom prvog poluvremena iskoristila jedan od svojih rijetkih protunapada. Gongadze je prošao po desnoj strani, ubacio na peterac gdje je Iluridze uz mnogo sreće skrenuo loptu u mrežu.

Oba sastava susret su završila sa po 10 igrača. Crveni karton kod Hajduka je u 65. minuti dobio Jozinović, a šest minuta potom kod gostiju je "pocrvenio" Hižaneišvili.

Uzvrat je u Tbilisiju za tjedan dana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter