Europska bronca za hrvatske plaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je prema izboru citatelja The Sunday Times Travel Magazinea proglašena za trecu najbolju europsku turisticku destinaciju s najboljim plažama. Prvo mjesto u toj kategoriji ("European Beach Destination") osvojila je južna Španjolska, a drugo grcki otoci.

Napominjuci da se "borba" za trece mjesto vodila izmedu Hrvatske i Turske, iz HTZ-a isticu da je to prestižno priznanje Hrvatska je osvojila u jakoj konkurenciji najpoznatijih svjetskih odredišta. Ed Grenby, urednik The Sunday Times Travel Magazinea, urucio je prestižno priznanje Meri Matešic, direktorici predstavništva Hrvatske turisticke zajednice (HTZ) u Londonu.

Inace, ove je godine The Sunday Times Travel Magazine i otok Hvar uvrstio u top 25 svjetskih otoka, a njegovi su novinari ove godine u organizaciji HTZ-a boravili i objavili veliki prilog o hrvatskim otocima.

Za reportažu "Hvar and away" ti su novinari ove godine nagradeni i HTZ-ovom nagradom za strane medijske objave "Zlatnom penkalom".

The Sunday Times Travel Magazine je mjesecnik posvecen putovanjima, turizmu, gastronomiji i slicnim temama, ali sve to s potpisom luksuza.

Magazin je dio Times Newspapers Limited Grupe koja je vlasnik dnevne novine The Times i svih njezinih podlistaka.

Prosjecna dobna skupina citatelja tog magazina je 44 godine, a 63 posto cine žene. Naklada magazina je više od 67 tisuca primjeraka i kao takav je najprodavanija britanska tiskovina u spomenutom sektoru, a nagrade za "the best in the world" u kategoriji destinacija, gradova, hotela, touroperatora i avio kompanija dodjeljuju se vec gotovo deset godina.


Podijeli: Facebook Twiter