European Best Destinations: Rovinj i Pula u vrhu

Pozicije na portalu rezultat su online glasovanja čitatelja (M. MIJOŠEK)
Pozicije na portalu rezultat su online glasovanja čitatelja (M. MIJOŠEK)

"Visoki plasman Hrvatske na portalu European Best Destinations (EBD) u zadnjih nekolikog godina potvrda je njezine rastuće turističke popularnosti, ali je i mjesto koje zaslužuje s obzirom na ljepote, potencijale i promociju", ocjena je izvršnog direktora EBD-a Maximiliena Lejeunea.

U zadnjih par godina Hrvatska i njezine destinacije, pogotovo Zagreb, a potom i Rovinj, Pula, Zadar, Nin, Plitvice i druge, našli su mjesto na tom portalu među drugim europskim odredištima, pri čemu je Zagreb za 2014. proglašen drugim po redu odredištem u Europi (iza Porta), što je na neki način otvorilo vrata i drugim hrvatskim odredištima za pozicionirane na tom portalu.

Lejeune ističe da su pozicije na portalu rezultat online glasovanja čitatelja koji su posjetili Hrvatsku, ali i drugih koji glasuju prema fotografijama i onome što vide i pročitaju na društvenim mrežama, forumima i drugim internetskim kanalima.

"Pojavljivanje Hrvatske na visokim mjestima na EBD portalu u različitim kategorijama, dodatna je potvrda da je "dragulj" Europe te izvanredna zemlja po mjeri čovjeka koja je s bogatstvom krajolika, kulture i gastronomije savršena za raznoliku publiku putnika, od male djece do starijih", poručuje Lejeune.

Glasovi na portal stižu iz cijelog svijeta, a iznimno važnim Lejeune označava i one iz destinacija za koje se glasa jer "tom unutarnjom "mobilizacijom" građani pokazuju da je i njima stalo do njihovih destinacija te da su spremni svjetskim putnicima poželjeti dobrodošlicu i s njima podijeliti ljepote svoje zemlje.

Lejeune obišao je i Poreč, Rovinj, Pulu i nekoliko drugih odredišta u Hrvatskoj, dodajući da još "ima predivnih destinacija koje treba vidjeti" te da će sa svojim timom pokušati još bolje promovirali Istru, Šibenik, Split, Hvar i Rijeku. (Hina /D. B . P.)


Podijeli: Facebook Twiter