Europa reklamira Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ce se reklamirati u sljedecih godinu dana kao preporuceno turisticko odredište na promotivnim materijalima svih europskih turistickih agencija i organizatora putovanja koji djeluju u sklopu Europskog udruženja nacionalnih udruga putnickih agencija i touroperatora (ECTAA).

Ovo ce udruženje promovirati Hrvatsku od danas pa sve do 31. ožujka sljedece godine. Stoga je danas Hrvatska turisticka zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma i Udrugom hrvatskih putnickih agencija potpisala ugovor s ECTAA-om.

Ugovorena marketinška kampanja, teška 50 tisuca eura, podrazumijeva da ce ECTAA-ine clanice naglašavati Hrvatsku kao preporucenu destinaciju na svim svojim promotivnim materijalima, da ce postaviti poseban banner na internetskoj stranici www.ectaa.org i www.ectaa.eu, isticati logotip Hrvatske u svim svojim pisanim i elektronickim komunikacijama s clanovima udruge, elektronickim priopcenjima za medije te javnim izvještajima i prezentacijama.

ECTAA objedinjuje 31 clanicu, medu kojima je od 2000. godine i Hrvatska, te više od 80 tisuca putnickih agencija.

Što se organiziranog dovodenja turista putem organizatora putovanja i turistickih agencija tice, prošle godine je trend bio pozitivan. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, lani je u organiziranom prometu u Hrvatskoj bilo 2,15 milijuna turistickih dolazaka (šest posto više) te 14 milijuna turistickih nocenja (devet posto više).


Podijeli: Facebook Twiter