Europa Rally prvi put u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put u našoj zemlji u Istraturistovom autokampu Park Umag od 28. svibnja do 2. lipnja održat ce se najveci susret europskih kampista, 48. Europa Rally, koji ce okupiti oko 400 posada i gotovo tisucu kampista iz više od 20 europskih država. Manifestaciju, koja se svake godine odvija u drugoj zemlji, organizira Udruga kampista Hrvatske (UKH) pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Park Umag su za mjesto susreta odabrali predstavnici najveceg europskog udruženja kampista, Medunarodne federacije kampista, zbog njegove visoke kvalitete usluga i sadržaja, odnosno zbog kategorije cetiri zvjezdice. Ove je godine ušao na listu 75 najboljih u Europi dodjelom ADAC-ove Superplatz ili Crvene ploce, što je jedna od najznacajnijih preporuka za odmor europskim kampistima. Takoder, na Danima hrvatskog turizma u Opatiji proglašen je najboljim kampom u najzahtjevnijoj konkurenciji – velikih kampova s više od tisucu osoba, za što je dobio nagradu «Turisticki cvijet – kvaliteta za Hrvatsku».

Iz UKH-a navode da ce na šestodnevne susrete europskih kampista u Umagu najbrojnije posade stici iz Francuske, Njemacke i Švicarske, dok je najvjerojatnije zbog krize manji broj prijava iz Madarske, Ceške i Poljske, ciji su kampisti cesti gosti u hrvatskim kampovima. Organizator je istaknuo da se radi o znacajnoj turistickoj manifestaciji koja ce sigurno pridonijet popunjenosti kampova i promociji Hrvatske, tim više što se ocekuje da ce brojni sudionici-kampisti nastaviti svoj boravak u našoj zemlji na Rallyju prijateljstva u Zatonu kraj Zadra od 4. do 7. lipnja.

Dio njih mogao bi i cijeli lipanj ostati u Hrvatskoj te docekati medunarodni Adria Rally koji UKH ove godine od 21. do 30. lipnja organizira u kampu Straško u Novalji na Pagu.


Podijeli: Facebook Twiter