Eurobasket: Španjolska i Francuska u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaši Španjolske i Francuske prvi su polufinalni par Europskog prvenstva, nakon što su u srijedu u četvrtfinalu eliminirali Srbiju, te Sloveniju.

Francuska je pobijedila Sloveniju sa 72:62 (26:24). U prvom poluvremenu nitko nije imao veće vodstvo od četiri poena, a sredinom treće četvrtine Francuska se odvojila na 10 koševa razlike (36:26). Nakon toga Slovenci su stalno bili u zaostaku, uspjeli su doći na četiri koša minusa, ali za više od toga nisu imali snage.

Kod Slovenije najbolji su bili Goran Dragič sa 18 poena, Zoran Dragič ubacio je 12, a Nachbar 10 koševa, dok su Francusku predvodili Tony Parker sa 27 i Nicolas Batum sa 14 poena.

Španjolska je u prvom četvrtfinalu deklasirala Srbiju, pobijedivši sa 90:60 (48:23). Dvostruki uzastopni prvaci Europe polufinale su osigurali praktički već u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 21-5, a i u nastavku je Srbija bila potpuno nemoćna, pa je razlika u jednom dijelu utakmice bila čak i 40 poena. Kod pobjednika su najbolji bili Rodriguez (22) i Rudy Fernandez (19), a kod Srba Anđušić i Katić sa po 11 koševa.

Drugi polufinalni par bit će poznat u četvrtak, kada se u preostala dva četvrtfinalna dvoboja sastaju Hrvatska - Ukrajina, te Italija - Litva. Polufinale je na rasporedu u petak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter