Eurobasket: Hrvatska za broncu protiv Španjolske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski košarkaši nisu se uspjeli plasirati u finale Eurobasketa u Ljubljani, u polufinalnom dvoboju pred 9.200 gledatelja izgubili su od Litve 62-77 (19-24, 18-16, 8-21, 17-16).

Jedini raspoloženi u reprezentaciji Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 15 koševa, dok su Jonas Mačiulis s 23 i Linas Kleiza s 22 poena predvodili Litvu.

Nakon osam uzastopnih pobjeda, Hrvatska je u polufinalu odigrala vrlo lošu utakmicu, što je Litva iskoristila za uvjerljivu pobjedu.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Litve na velikim natjecanjima, a svih sedam dobila je Litva.

Hrvatska će tako u nedjelju od 17.30 sati igrati za brončanu medalju protiv poraženog iz dvoboja Francuska - Španjolska koji se igra od 21 sat, dok će Litva igrati u finalu također u nedjelju, ali od 21 sat protiv boljeg iz tog susreta.

Repeša: Mora se priznati da je pobijedila bolja ekipa

- Mislio sam da možemo otići do kraja, ali mora se priznati da je pobijedila bolja ekipa, atletski jača, što je iznimno važno za ovakav maratonski turnir. Mi smo bili fizički i mentalno potrošeni. No, sada imamo dan odmora da se pripremimo za susret koji donosi brončanu medalju, kazao je Repeša.

Finale Litva - Francuska

U finalu Eurobasketa košarkaša u Ljubljani u nedjelju će od 21 sat igrati Litva i Francuska, dok će Hrvatska također u nedjelju od 17.30 igrati za brončanu medalju protiv Španjolske.

Francuska je svladala branitelja naslova Španjolsku 75-72 (14-18, 6-16, 23-15, 22-16; 10-7) nakon produžetka.

Iako je Španjolska vodila gotovo tijekom čitavog susreta, na poluvremenu i s 14 koševa, razlike, Francuska je zahvaljujući odličnom šutu za tricu u drugom poluvremenu uspjela nadoknaditi zaostatak i izboriti produžetak u kojemu ju je sjajni Tony Parker odveo do pobjede.

Parker je s 32 koša predvodio Francusku, dok je Marc Gasol ubacio 19 poena za Španjolsku.

Hrvatska i Španjolska igrale su na ovom Eurobasketu prvoga dana prvenstva kada su u Celju Španjolci bili bolji s visokih 68-40.

Litva i Francuska igrale su u drugom krugu razigravanja po skupinama u Ljubljani, a bolja je bila Litva 76-62.

Danas su na rasporedu utakmice za plasman, tako će od 17.30 za sedmo mjesto i plasman na SP igrati Srbija - Italija, dok će od 21 sat za peto mjesto igrati Slovenija - Ukrajina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter