Euro s 24 reprezentacije nece biti manje kvalitetan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sljedece Europsko prvenstvo nece biti manje kvalitetno iako ce obuhvacati 24 umjesto 16 reprezentacija, izjavio je predsjednik Uefe Michel Platini.

- Dvadeset i cetiri je ok. Mislim, da je to ok. Dodat ce se osam dobrih momcadi. Nece biti problema u kvaliteti, izjavio je Platini novinarima.

Ocjenjujuci prvenstvo koje se upravo održava u Ukrajini i Poljskoj, Platini je kazao da je i ono donijelo dosta golova i zabave u 22 utakmice odigrane do sada i da do kraja ovog natjecanja po skupinama nije bilo utakmice koja je završila bez pogodaka.

Što se tice proširenja natjecanja na 24 reprezentacije, postoji bojazan da ce prvenstvo opasti u kvaliteti jer bi se na njega mogle plasirati manje kvalitetne reprezentacije.

- Možemo imati još osam europskih momcadi jednako dobrih kao što su i ostale i imati sjajan krug od 16. Jako je važno za dodatne zemlje natjecateljice da se plasiraju. To je dobro za nacionalne nogometne saveze i njihov razvoj, dodao je Platini.

Europska prvenstva pocela su 1960. kao natjecanje s cetiri reprezentacije, da bi se 1980. proširilo na osam, a 1996. na 16.


Podijeli: Facebook Twiter