EURO 2016:"Vatreni" stigli u Deauville

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija nešto iza 12.30 sati stigla je u svoju bazu tijekom EURA u Francuskoj, mondeno ljetovalište Deauville u Normandiji. Reprezentacija je na put krenula iz zagrebačke zračne luke u 10 sati, te je u Deauville stigla i ranije od predviđanja. Već za 18.30 sati zakazan je otvoreni trening na Commandant Hebert stadionu.

- Svi smo zdravi, odradili smo sve što smo planirali i na put odlazimo puni samopouzdanja. Putujemo u Francusku s puno vjere i samopouzdanja - naglasio je izbornik Ante Čačić.

Hrvatski izbornik nije želio prognozirati što očekuje od hrvatskog nastupa na EP-u, no dodao je da bi ispadanje u skupini smatrao neuspjehom.

- Teško je komentirati što bi za mene bio uspjeh, ali neuspjeh bi bio kad ne bi prošli skupinu.

Hrvatska otvara EP utakmicom protiv Turske u Parizu, 12. lipnja. Čačić je Turke nedavno uživo pratio na utakmici u Ljubljani protiv Slovenije.

- Turska je kvalitetna reprezentacija koja igra na granici fanatizma, a iza njih stoje strastveni navijači - rekao je hrvatski izbornik koji je pohvalio svoje igrače za zalaganje i atmosferu koja vlada u našem taboru. Atmosferu je uoči puta pohvalio i Luka Modrić.

- Atmosfera u ekipi je sjajna. Svi jedva čekamo da stignemo u Francusku i da prvenstvo počne. Još nismo analizirali igru našeg prvog protivnika, imali smo dosta popratnih aktivnosti - kazao je Modrić koji je u ponedjeljak dobio hrvatski nogometni "Oscar" za najboljeg hrvatskog nogometaša u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat i Sportskih novosti.

Ivan Rakitić je također naglasio da jedva čeka početak prvenstva.

- Dosta je sastanaka i razgovora, jedva čekamo početak turnira - kazao je veznjak Barcelone, ali nije želio prognozirati dokle "vatreni" mogu dogurati. - Idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je da budemo pravi, a ukoliko izborimo nokaut fazu, tada je sve moguće. (H)


Podijeli: Facebook Twiter