EURO 2016: Rusima 150.000 eura kazne i uvjetna diskvalifikacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

UEFA je u utorak odlučila kazniti Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i uvjetno diskvalifikacirati s Europskog prvenstva u Francuskoj nakon što su ruski navijači sudjelovali u neredima u Marseillu,

"Optužbe vezane za nerede, upotrebu pirotehnike i rasističko ponašanje iznesene su protiv RFU-a", stoji u priopćenju UEFA-e.

Etičko povjerenstvo je odlučilo kazniti RFU kaznom u visini od 150,000 eura te odrediloti uvjetnu diskvalifikaciju za rusku reprezentaciju do kraja Eura, što znači da će u slučaju ponavljanja incidenata Rusija biti izbačena s turnira.

"U slučaju izbijanja sličnih incidenata na stadionu za vrijeme preostalih ruskih susreta na Euru diskvalifikacija prestaje biti uvjetna", dodaje UEFA čije su ovlasti ograničene samo na sportske objekte.

Nasilni neredi u Staroj luci u Marseille, u kojima su sudjelovali ruski, engleski i francuski huligani počeli su u četvrtak i nastavili se u petak, da bi kulminirali u subotu kada su morale intervenirati snage sigurnosti koje su koristile dimne bombe i vodene topove.

U utorak je francuska policija pokrenula antihuligansku operaciju u gradu Mandelieu blizu Cannesa, nakon što je identificirala 29 ruskih navijača osumnjičenih da su sudjelovali u neredima koji su se događali prije, za vrijeme i poslije utakmice između Rusije i Engleske u Marseilleu. Oni se nalaze u prihvatnom centru na francuskoj granici i bit će izbačeni iz zemlje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter