EURO 2016: Rusija - Wales 0-3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velški nogometaši pobijedili su u susretu 3. kola B skupine EURA u Toulouseu Rusiju s 3-0 (2-0) i plasirali se u osminu finala.

Pogotke su za Velšane dali Aaron Ramsey (11), Neill Taylor (20) i Gareth Bale (67).

Gareth Bale i društvo su lakše od očekivanoga pobijedili Ruse i osigurali povijesni plasman u osminu finala u svom debitantskom nastupu na europskom natjecanju. Rusi su primili rane pogotke i dokraja utakmice nisu pronašli načina kako odgovoriti na velšku igru, te sljedeći domaćini Svjetskog prvenstva EURO napuštaju kao zadnji u skupini sam samo jednim osvojenim bodom.

Već nakon prvih 20 minuta Velšani su vodili s 2-0. U 11. minuti Joe Allen je oduzeo loptu i potom precizno pronašao Ramseya koji s lakoćom prebacuje Akinfejeva. Rusi se nisu ni snašli, a u 20. minuti uslijedio je novi šok. U sličnoj situaciji kao kod prvog gola ruska obrana je izašla visoko, a Bale je, uz pomoć Širokova, proslijedio loptu do braniča Taylora, čiji prvi udarac vratar Akinfejev brani, no ne i drugi. Velšani su dokraja prvog dijela još nekoliko puta priprijetili, dok su Rusi bili potpuno bezopasni.

U 67. minuti Velšani su zabili i treći gol i to nakon kombinacije njihovih najboljih igrača Ramseya i Balea. Napadač Reala je ostao sam ispred Akinfejeva i lako je postigao svoj treći gol na EURU.

WALES - RUSIJA 0-3

Pred 33.000 gledatelja na stadionu Municipal sudio je Šveđanin Jonas Eriksson.

Strijelci: 0-1 Ramsey (11), 0-2 Taylor (20), 0-3 Bale (67)

WALES: Hennessey - Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor - Allen (Edwards, 74), Ramsey, Ledley (King, 76)- Vokes, Bale (Church, 82)

RUSIJA: Akinfejev - Smolnikov, V. Berezutcki (A.Berezutcki, 46), Ignjaševič, Kombarov - Glušakov, Mamajev - Kokorin, Širokov (Golovin, 52), Smolov (Samedov, 72)- Dzjuba

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter