EURO 2016: Rusi upali u slovačku zamku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 2. kola skupine B nogometnog Eura u srijedu je u Lilleu Slovačka pobijedila Rusiju sa 2-1. Strijelci za Slovačku bili su Vladimir Weiss u 32. i Marek Hamšik u 45 minuti, a pogodak za Rusiju postigao je Denis Glušakov u 80. minuti.

Slovačka u prvih pola sata nije uputila niti jedan udarac u okvir gola, a prvi pokušaj odmah je završio u mreži Igora Akinfejeva. Igrala se 32. minuta, a najbolji slovački nogometaš Marek Hamšík je na lijevom boku uposlio Vladimira Weissa, koji se je sjurio u kazneni prostor varkom je izbacio iz igre dvojicu ruskih stopera i hladnokrvno pogodio za 1-0.

Ruska dominacija u posjedu lopte još je pojačana nakon vodstva Slovaka, ali bila je to jalova nadmoć. Slovaci su u svakom pohodu prema ruskim vratima djelovali opasnije i pred kraj poluvremena još su jednom zatresli mrežu Rusije.

Vladimir Weiss je trebao izvesti korner, ali je kratko dodao do Hamšíka, koji odličnim udarcem sa 15 metara pogađa za 2-0.

Ruski izbornik Leonid Slucki nije mogao vjerovati kako su naivni bili njegovi igrači u prvom poluvremenu. Slovačka je imala dva udarca u okvir i postigla je dva gola.

U nastavak susreta izbornik Slucki krenuo je sa dvije izmjene, umjesto Golovina i Neustadtera u igru su ušli Pavel Mamajev i Denis Glušakov.  No, ruska igra je i dalje bila prespora i Slovaci su se lakoćom branili.

Prva opasnu situaciju Rusi su "složili" u 66. minuti. Nakon ubačaja Smolnikova pucao je Smolov, ali Jan Durica na vrijeme je stao u blok.

U 80. minuti Rusi ipak uspijavaju zabiti. Ničija lopta završila je kod Šatova, koji se sjurio do korner-linije i potom ubacio za Denisa Glušakova, koji glavom pogađa mrežu.

Ovaj gol probudio je ruske nade u remi, kakav su izborili u sudačkoj nadoknadi protiv Engleza, ali ovaj puta to se nije ostvarilo, iako je u 86. minuti Smolov mogao bolje reagirati u vrlo izglednoj situaciji.

Slovačka i Wales imaju po tri boda, a Engleska i Rusija jedan. U četvrtak u drugom susretu ove skupine sastaju se Engleska i Wales.

RUSIJA: Akinfejev - Smolnikov, Berezucki, Ignaševič, Ščečnikov - Neustaedter (46. Glušakov), Golovi (46. Mamajev) - Kokorin (75. Širokov), Šatov, Smolov - Dzjuba.

SLOVAČKA: Kozacik - Pekarik, Škrtel, Durica, Hubocan - Pecovsky - Mak (79. Duris), Kucka, Hamšik, Weiss (72. Svento) - Duda (67. Nemec).

STRIJELCI: 0-1 Vladimir Weiss (32), 0-2 Marek Hamšik (45), 1-2 Denis Glušakov (80).

SUDAC:  Damir Skomina (Slovenija)

STADION: Pierre-Mauroy

GLEDATELJA: 39.000

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter